Den farlige fargen

_MG_1848Eg må få lest denne boka no. Rosa er den farligaste fargen av alle. Spesielt når man får ei dotter. Eg kler gjerne Elsa i rosa. Eg kler henne gjerne i alle fargar. Barn likar fargar, også rosa. Eg syns det er fascinerande at ein farge i seg sjølv kan provosere, det er så mange som poengterar kor viktig det er å unngå fargen rosa. Ingen snakkar om å unngå blått. Så er det dei som beklagar seg over å gi rosa presangar. Skammar seg litt. Fyyy! Eg beklagar meg også når eg kjem rullande med rosa kalesje på vogna. "Den er kjøpt brukt altså, hvis ikkje hadde eg valgt ein annan farge". Enn så lenge kjem eg billig unna, tenk om ein eventuell veslebror skal ha vogna i framtida. Då begynnar fargen å bli virkelig farlig.Eg kan legge til at eg syns det er ufattelig kjedelig overvekta av rosa/blått i barnebutikkar. Snork. Det berre irriterar med grenselaust at den "feminine" fargen alltid skal unngås og helst skal ein skamme seg litt over den. Det er eit ørlite symptom på patriarkatet, og eg blir påminna det kvar gong eg unnskyldar den rosa kalesjen.